top of page

2001. márciusában Müncheim-Rein-ben a Bavaian Tenyészszemlén és Ménszelekción egy bizonyos Clooney nyerte el a zsűri figyelmét és tetszését egyaránt. A 3 éves Holsteini mén Carpaccio-Cassini I-Ronald folytatta a 30 napos teszttel, ahol a legjobb volt a 15ből, 8,685 ugróképességével. Habár Clooney-nak bajor regisztrácója van, nem ott született, hanem Föhrben ami Észak-Frízlandban Halligenben helyezkedik el. Néhány éve Clooney új nevet kapott Eurocommerce Washington néven szerepel immár. Ezzel a névvel vett részt 2004-ben Zwolléban a CSI-n, ahol megkapta az engedélyt az AES-be is. 
Eurocommerce Washington apja Carpaccio 1994-ben Medigenben első helyen végzett a 100 napos teszt végén. Ugróindexével az első helyen, díjlovagló indexével pedig a második helyen végzett szokatlanul jó teljesítménnyel egy Holsteini méntől. 
Eurocommerce Washington anyja a 6900 kancacsaládból származik, mely sokkal frissebb, mint ahogyan azt ez a szám mutatja. Anyja Hiazinthe I (Cassini I után) visszanyúlik a Ronald-Marlon xx-Markstein-Fassbinder-Odo-Mondelius (Hann) vonalon keresztül au Edelweisig, a vonal alapító kancájáig, teljesen az első világháború idejéig Elmshorm közelébe. Ez egyike az ún. ismeretlen vonalaknak, amely Mr. Thomas Nissen Holsteini Tenyésztésvezető szerint az alapja a hatásos beltenyésztés elleni küzdelemnek, amitől a Holsteini tenyésztőknek óvakodniuk kell. 

 

Fontosabb eredményei:


A mén számos helyezést ért el és sikeresen versenyzett 1,30 m szinten. 

  • 1st Nemzeti Holland Tenyészszemle ugróképesség:9 NED 2003

  • 1st Bundeschampionat Szelekcó eredmény: 8,5 Isterberg GER 2004

 

 

Származása: Carpaccio x Cassini I

Méneskönyv: AES – Zangersheide

Kor: 24-03-1998

Szín: Pej 

 

 

Washington

bottom of page