top of page

Tangelo v/d Zuuthoeve a hit, a versenyzés és a kitartás megtestesítője. Szép fej, korrekt lábállás, megfelelően hosszú felső vonal, és arányos testfelépítés jellemzi. Ugróstílusa és képessége nagyszerű, elrugaszkodása erőteljes, baskulje fantasztikus, hátul nagyon jól nyit és ugrása térnyerő. Ezek a tulajdonságok predesztinálták Tangelot a nemzetközi teljesítményre. 


Tangelo Roelof Bril lovasával a legmagasabb nemzetközi szinteken versenyzett, és nagyon sok szép versenyeredményt ért el. Csak néhányat a teljesség igénye nélkül:
Grand Prix 1,6m Bécs 3. helyzett, Grand Prix Birmingham 1,6 m 3. helyezett. Ez a teljesítmény persze nem légből kapott, hiszen az ősei a Narcos II x Laudanum XX x Ramiro x Gotthard – vonal genetikája egyértelmű bizonyítéka a sikernek. Tangelo azonban nem csak sajátteljesítményében egyedülálló, hanem utódai is kiválóak. Leszármazottai nemes fejjel, arányos testfelépítéssel, könnyed, elasztikus mozgással, korrekt lábszerkezettel és nagy intelligenciával rendelkeznek. Ugróképességük szintén kiváló, nagyon jó technikával és erőteljes ugrással jellemezhető. Leszármazottai figyelemre méltó helyezéseket értek el – érnek el a kanca és ménvizsgákon egyaránt. Szabadonugróban 80,85,90 ponttal jutalmazták a bírók tehetségüket. Tangelo leszármazottai könnyen belovagolhatóak, s apjuk nemzetközi hírneve és leszármazottaik nemzetközi hírneve miatt igen piacos lovak.Csak néhány eredmény leszármazottaitól:

  • Tangelo x Cantus Lengyelországban Nemzeti Bajnokság 1. helyzett

  • Tangelo X Burggraaf Írország Nemzeti Bajnoka és a legmagasabb áron eladott ugróló 2008-ban

  • Angliában az első tíz között 2008-ban négy bajnokságban helyezett ló állt, nem beszélve a győztesről

  • Tangelo x Calvados kiemelkedő ugrótehetség Belgiumban

  • Very N – Tangelo lánya nemzetközi sikerek Magyarországon

 

 

Tangelo v/d Zuuthoeve 2010 –ben a KWPN Tenyészmén szemlén kiemelkedő utódteljesítménye alapján megkapta a KEUR minősítést!!!
Tangelo v/d Zuuthoeve olyan nagy tenyészértékű mén, aki saját és utódteljesítményében is bizonyított már, s kiemelkedő ugróképességét, együttműködő karakterét, arányos és tetszetős korrekt testfelépítését örökíti utódaiban nagy örömet szerezve ezzel a tenyésztőtársaknak.

Származása: Cassini I x Caretino

Méneskönyv: KWPN, Hannover, Holstein, Oldenburg, SF, UNIRE

Kor: 11-03-1994

Szín: Szürke 


 

Tangelo v. d. Zuuthoeve Keur

bottom of page