top of page

Eurocommerce Namelus R miután 1998-ban megnyerte a ’S-Hertogenbosh Reserve Champion Tenyészmén Szelekciót nagyon nagy ígéretet tett a jövőre nézve, hogy sikeres sportló és tenyészmén válik belőle. Teljes mértékben megfelelt a tökéletes tenyészménnel szembeni elvárásoknak, így abban az évben egyedüliként kapta meg a predicate minősítést méntársai közül. Sajnos sportkarrierjét egy sajnálatos sérülés megakadályozta, így elég korán a tenyésztésbe került, ahol érdemei és leszármazottai magáért beszélnek. Namelus R vezeti a KWPN Tenyészmének ranglistáját a kiváló ugróképesség örökíthetőségének tekintetében. 
Namelus R vérvonalában erős szálak kötődnek az egyértelmű sikerhez. Apja Concorde több tucat nemzetközi ugrólovat adott a világ élvonalának. 

 

Nagyanyja E. Amelusiena első számú képviselője a Roelofs tenyészet híres és eredményes Melusiena vonalnak. Ebből a kancavonalból származik több nemzetközi ugróló, mint Hay Guy, Matcho KB, Barquilio, Esperite, Jade, Audi`s Idalco, és Velusinus R (Vegas). Amelusiena Namelus R nagyanyja szintén anyja az olimpiai ugrólónak, Lamalushinak. Namelus R utódai iránt nagyon nagy a kereslet. Ez nem meglepő, hiszen a mén kiváló teljesítményű utódokat ad, kimagasló munkakészséggel és lovagolhatósággal. Namelus R utódai kiválóan rugaszkodnak el a talajtól, elasztikusságuk fantasztikus, s az ugrás felett is extra erővel és rugalmassággal húzzák magukat. A mén egyértelműen örökíti küzdő szellemét az utódjaiban. Leszármazottai a modern sportló megtestesítői, jó nyakillesztéssel, könnyű elasztikus mozgással, atletikussággal és hosszú felső vonalakkal. 
 

Namelus R már fiatal korában bebizonyította atletikus sportló mivoltát olyan rokonaival együtt, mint Arthos R, W Termie R (Eladva Jeroem Dubbeldamnak), PSI-Horse Nintender, aki a VSN kupa nyertese Aberdeenben. Olyan leszármazottai, mint Tolan R, szintén bebizonyította magáról atletikus ugróképességét és testfelépítésre javító tenyészértékét. Közelmúltban fia Boomerang 2010-ben az Expo Talent Aukción rekordáron 240.000 Euróért kelt el. 
Namlelus R első fiai között szerepelt Tolan R, mely fekete mén egyből megkapta a KWPN tenyésztési engedélyét. Másik fia Nintender (korábbi nevén Vegas-R) az Oldenburgi Nemzetközi Díjugrató Ménesben vált ismertté, mely elismertség egyértelműen bizonyítja Namelus R kiemelkedően magas tenyészértékét. Nintender a tenyészménszemlén kiválóan teljesített, összetettben a második helyen végzett. Paul Schöckemöle Nintendert a kiváló vérvonal örökítésére használja ménesében előtérbe helyezve a megfelelő karaktert és a küzdőszellemet. 
Namelus R utódai szintén nyomot hagytak maguk után már nemzetközi szinten is. Neustad-Dosseban Joy Lammers megnyerte kategóriáját T-Sellie-vel (Namelus R x Coriander). A CSI-Twente bajnokságon pedig U.Adermie (Namelus R x Zeus x Joost) második helyen végzett. 
2007-2008-ban a KWPN Tenyészmén szelekción a legjobban Namelus R x Mermus R fia szerepelt, aki az S Adermie vonalból származik Mermus R x Zeus genetikai háttérel - hatalmas benyomást tett kiváló és rugalmas mozgásával, típusával és ugrótehetségével. Namelus R utódai általában sötétek, feketék, sárga színt nem örökít.

 

 

Származása: Concorde x Joost

Méneskönyv: KWPN, Oldenburg, Holstein, SF, Zangersheide

Kor: 25-04-1995

Szín: Sötétpej

 

 

Namelus R

bottom of page