top of page

Diarado

Diamant de Semilly x Corrado I

 

Holstein, Os-International, Oldenburg, Westfalen


 

Diarado egy fiatal mén, aki előtt nagy jövő áll mind a tenyésztésben mind a sportban egyaránt, hiszen a képesség benne van, hogy egy új D-vonalat rajzoljon a tenyésztés térképén. Diarado, aki Holsteinbe a Tenyészszemlén megnyerte a Bajnoki Címet nagyszerű kiegyensúlyozottságával, hatalmas álom pontszámot elérve, összesítettben 150,57 ponttal az élen. Ugróindexe 144,01 pont, mellyel az első helyet birtokolta, díjlovagló indexe 138,42 pont, mellyel a második helyet szerezte meg. A zsűri Diaradot szabadonugróban kétszer is 10 ponttal jutalmazta, nyereg alatti ugratásban pedig 9,5 pontot szerzett. 2010-ben Bastiaan Freese lovagolta Diaradot a Német Nemzeti Bajnokságon bronz érmet megszerezve. Diarado mély nyomot hagy minden lószerető emberben meggyőzve mindenkit kivételes tehetségével. Első körben 9,0, második körben 9,3 és végül szintén 9,0 pontot kapott. 
Apja Diamant De Semilly Eric Levallion lovassal megnyerte az aranyérmet Franciaországnak a Jerez de le Frontera VilágBajnokságon. 
Norbert Boley a Holsteini Lótenyésztő Egyesület részéről így nyilatkozik a ménről:
„26 éve dolgozom a Holsteini Lótenyésztő Egyesületnek, de még ilyen mént soha nem láttam. Mindig tud valami újat mutatni a bajnok…. Kiemelkedő vállszerkezet és nyakillesztés, intelligens fej, kimagaslóan tehetséges mén. „

bottom of page