top of page

A Keur minősítésű tenyészmén Calvados a legjobb francia ugróvérvonalból származik. Apja Uriel az új irányvonal megtestesítője a francia ugróvonalakban. Uriel nem kevesebb, mint 100 nemzetközi szinten eredményesen versenyző ugrólovat örökített maga után. 


Anyja Gold Rose szintén bajnok volt Franciaországban kiváló testfelépítésével 1972-1991 között tagja volt a francia csapatnak és megnyerte a párizsi és madridi Grand Prix-t, második lett a lisszaboni nagydíjban, Hamburgban és Rómában. Gold Rose szintén rekordot állított fel a minősített tenyészmén leszármazottjai után, hiszen Turban Rose, Hornet Rose olyan jól ismert nemzetközi ugrólovak voltak, mint Keen Rose. Calvados nagyanyja Jolie Rose nem kevesebb, mint 6 olyan ugrólovat hagyott maga után, ami szintén nemzetközi nagydíjas ugróló, mint: All Rose, Dall Rose, Gold Rose, Caline V, Irmino és Jolly Jumper. 
Calvados maga is számos nemzetközi sikert ért el Peter Geerink lovasával. Calvados nagyon jól örökíti díjugrató génjeit, ez által garantálva sikerét leszármazottainak. 
Számos tenyészszemle nagydíjas lovát vagy helyezettjeit adta, s számos nemzetközi szinten is igen eredményesen versenyző utódjai vannak. Csak néhányuk a felsorolás teljes igénye nélkül:
Macanudo’s De Niro (Peter Wylde), Royal Future (Alison Firestone), Iwan (Mark Armstrong) and Hollywood (Marcel Rombouts).

Leghíresebb Magyarországi leszármazottja az enyingi tenyésztésű Sissy. 

 

Uriel x Gold Rose 

 

SF, KWPN


 

Calvados Keur

bottom of page