top of page

Berlin

Berlin apja Cassini I sportkarrierjében Franke Sloothaak német ugrólovas ütőkártyája volt. A páros nyerte többek között a Gelderlandi Bajnokság nagydíját, CSI Nemzetközi Nagydíjat az egykori Papendalban, CSI Moderna nagydíjat. Cassini apja Capitol I adta az alapját annak a fantasztikus genetikai vonalnak, melyből a legendás Cottage Son XX származik, megalapozva ezzel világhírű tenyészkarrierjét és a vérvonal elterjedését. Cassini I anyja Wisma egy kisebb vonalból 3389-ből származik, mely vonal iránt Cassini I óta sokkal nagyobb az érdeklődés a holsteini tenyésztők között is. Ebből a vérvonalból származik a kivételes Cassini II is, Caleri (Calido I), Cassaro (Coronado), Lovari (Lasino), akik szintén engedélyezett mének. 

 

A sportoldalról nézve Berlin anyai vonala szintén érdekes. Anyja Estia (Caretino után) nemzetközi szinten teljesített mint Alois Pollman-Schweckhosrttal és Marc Wirthssel. Pollman-Schweckhosrt lovagolta a nagyanyját Ostiát is. Ebből a vonalból 890 leszármazott került ki, közöttük a sikeres Crocodile Dandy Alison Firestonnal és Feodora Fritz Ferverssel.

 

1997 novemberében Berlin Adelheidsdorfban megkapta sikeres vizsgája után tenyésztési engedélyét 133,21 ponttal második helyen végezve a sikeres Acorado után, akivel egyenrangú teljesítményt értek el a jövőben.
Későbbiekben több méneskönyvben is sikeres vizsgát tett, 2003-ban Hollandiában, 2005-ben Oldenburgban. Eurocommerce Berlin lovasa Gerco Schröder volt, akivel 2006-ban az Acheni Lovasvilágkupán Hollandia csapat aranyérmet szerzett, s 2007-ben az Európa Bajnokságon is Mannheimben megalapozva ezzel a világhírnevet. Fenti teljesítmények állandó licencet adtak Eurocommerce Berlinnek a Holsteini méneskönyvben egyaránt.

Származása: Cassini I x Caretino

Méneskönyv: KWPN, Hannover, Holstein, Oldenburg, SF, UNIRE

Kor: 11-03-1994

Szín: Szürke 


 

bottom of page